Alternate Text

Blogs

Waar moet u op letten bij het kiezen van laminaatvloeren?

09, Sep, 2021 (08:21)

Tot 15 jaar geleden was massief houten parket een vloer die niet veel buiten de woonkamer werd gebruikt, je kon er niet met schoenen op rondlopen en je moet speciale aandacht besteden aan de reiniging omdat het een boom is, parket heeft de voorkeur. Maar als je laminaat gaat leggen, zijn er natuurlijk een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. We zullen proberen u te helpen met uw keuze met een lijst die we over dit onderwerp hebben opgesteld.

Laminaatvloeren worden geproduceerd door 8 mm dikke MDF, HDF of spaanplaten, die veel goedkoper zijn dan massief hout, onder hoge hitte te verlijmen. Deze platen, die in grote lagen worden geproduceerd, worden op de gewenste maten gesneden en klaargemaakt voor gebruik. Laminaatoppervlakken zijn moeilijk te krassen vanwege de aard van het materiaal waaruit ze zijn vervaardigd, ze zijn niet gemakkelijk te beschadigen en vereisen geen bewerking zoals schrapen of polijsten. Dankzij de zich ontwikkelende technologie wordt laminaatvloeren, die zelfs op natte vloeren kunnen worden aangebracht, dankzij deze eigenschappen nu in alle ruimtes gebruikt.


Maar als je laminaat gaat leggen, zijn er natuurlijk een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. We zullen proberen u te helpen met uw keuze met een lijst die we over dit onderwerp hebben opgesteld.


Waar moet u op letten bij het kiezen van laminaatvloeren?

- Het eerste waar u aan moet denken; kleur selectie. Donkere kleuren maken de ruimte die je gaat gebruiken smaller en platter, en laten het stof meer zien dan andere kleuren. Donkere parketvloeren hebben echter een hoge aantrekkingskracht en laten de ruimte er luxer uitzien. De grootte van het gebied dat u gaat leggen en het gebruiksdoel zijn op dit punt belangrijk.


- Als de plaats die u gaat gebruiken het kantoor is, moet u een dikkere laminaatvloer kiezen als het een huis is, en letten op het dagelijkse gewicht en de dichtheid die het zal dragen. 21-23 in huizen. In de klas moet parket worden gebruikt en in de kantoren van de 31e klas en hoger moet parket worden gebruikt.


- Uw parket moet ISO 9002 certificaat hebben. Bovendien is de garantieperiode die erop staat en door de fabrikant wordt gegeven alleen geldig als deze op kamertemperatuur wordt bewaard zonder te openen. Vraag zeker aan het bedrijf om u een extra garantie te geven.


- Zorg ervoor dat de laminaatvloer in gesloten toestand minimaal 48 uur op de normale kamertemperatuur wordt bewaard op de plaats waar deze wordt gelegd. Hierdoor kunnen de parketten uitzetten en voorbereid worden in functie van de ruimte waarin ze zullen worden gebruikt. Zo wordt voorkomen dat er later op de vloer losraakt of vastloopt.


- Het oppervlak waarop het wordt gelegd, moet glad en glad zijn. Vraag hiervoor het vloerenbedrijf om de vloer op te meten. Bovendien mag het niet precies naast de muur worden geïnstalleerd. Onder de plint dient een onzichtbare rek te worden gelaten.


- Bij de laatste reiniging mag geen schoonmaakmiddel worden gebruikt, maar na het afnemen met azijn en water met een droge doek afnemen. Omdat het MDF-fineer is, kan het op de kruispunten opzwellen als er water op wordt gemorst of nat wordt achtergelaten.