Alternate Text

Blogs

Tips bij het kiezen van parket!

09, Sep, 2021 (08:25)

Laminaatvloeren Laminaatvloeren, die vanwege hun speciale textuur, bijdrage aan warmte- en geluidsisolatie en duurzaamheid vaak de voorkeur hebben, behoren tot uw sterkste kandidaten. Laminaatvloeren, die in verschillende diktes kunnen worden gekozen afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de woonruimte die u verkiest, biedt veel variatie in kleur en uitstraling en is betaalbaar.

Het zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling in alle ruimtes. Dit materiaal, dat door het gebruik een natuurlijker aanzien krijgt, geeft uw ruimtes een karakteristiekere uitstraling.Waar moet u op letten bij het kiezen van parket?


Te veel variëteiten kunnen leiden tot langdurige besluiteloosheid. Om dit te voorkomen hebben we een aantal trucjes op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kiezen van parket. Dus laten we beginnen: - Uw belangrijkste criterium voor kleur- en modelselectie moet duurzaamheid zijn. Sommige modellen zijn misschien aantrekkelijker voor je qua kleur of textuur, maar als ze snel vuil worden of een structuur hebben die gemakkelijk te tekenen is, zijn ze misschien geen goede keuze voor jou.


- Denk goed na over uw meubels, vooral bij uw kleurkeuze. Vloeren die contrasteren met de meubels of accessoires die je hebt gekozen, zullen zowel de ruimte effectiever weergeven als je meubels er eleganter uit laten zien. Net als bij meubels, geeft het vooraf bepalen van uw muurkleur of wandbekleding u veel comfort bij het kiezen van uw parket.


- Om het uiterlijk van het parket eleganter te maken, kunt u naar uw smaak kiezen voor hoge plinten in dichte tinten of in volledig tegenovergestelde kleuren. Zo voeg je een andere sfeer toe aan je algemene look.


- Een andere belangrijke factor bij de keuze van parket is het toepassingsgebied. Om deze reden zijn er twee verschillende parketklassen, commercieel en residentieel, in parketproductie. Naast deze twee hoofdklassen zijn er ook slijtageklassen die zich richten op de duurzaamheid van de parketvloeren. De slijtklasse van uw parket; Het wordt bepaald aan de hand van het loopverkeer op de vloer waarop het parket zal worden aangebracht en de toestand van de vloer. Terwijl hogere klassen de voorkeur hebben op plaatsen met een hoog bewegingsvolume, moeten lagere klassen worden gebruikt op vloeren met minder beweging. 21, 22, 23 klassen voor residentieel gebruik; 31, 32, 33 klassen zijn geschikt voor commerciële ruimtes.


- De dikte van het parket is ook van groot belang voor de duurzaamheid van het parket. Afhankelijk van de staat van de vloer, de warmte-isolatiebehoeften en de bewegingsintensiteit heeft de parketdikte de voorkeur. Hoewel parket van 8 mm aan alle behoeften in het algemeen voldoet, kunt u gemakkelijk 10 mm dikke modellen met een betere thermische isolatie gebruiken in uw interieurontwerpen.


- De kleurkeuze van parket is ook afhankelijk van uw gebruiksgebied en behoeften. Terwijl grijze parketvloeren een moderne sfeer creëren in woningen en werkplekken, voegen eikenhouten parketvloeren een meer natuurlijke en warme sfeer toe aan uw woonruimtes.Terwijl lichte parketten uw woonruimtes helderder doen lijken, kunnen donkere kleuren ook gecombineerd worden met lichtgekleurde meubels om een donkere sfeer.


- Een ander belangrijk criterium voor gebruik zijn de lijnen die 'voegen' worden genoemd, die worden gevormd als gevolg van de V-vormige verbinding van 1 mm openingen op de kruisingen van de parketplanken. De parketvloeren zijn in tweeën gedeeld als voeg- en naadloos parket. Deze parketvloeren, die in decoratieve zin een prettige uitstraling hebben, zijn eenvoudig te reinigen.


- Naast de dikte van de parketvloeren hebben ook de vergrendelingssystemen die per parket kunnen worden ontworpen, invloed op de levensduur en duurzaamheid van de parketvloeren. U moet ervoor zorgen dat de vloer die u koopt een slotsysteem heeft en dat dit systeem duurzaam is.


- Om zeker te zijn van de kwaliteit en zekerheid van de parketmodellen die u hebt gekozen, kunt u hun certificaten raadplegen.


- Garantietermijnen zijn ook een belangrijk criterium bij de keuze van parket. Met een garantieperiode van 10 jaar voor 8 mm parket en 15 jaar voor 10 mm parket onderscheidt AGT Parkes zich gemakkelijk van zijn concurrenten.