Alternate Text

Blogs

Hoe wordt een laminaatvloer gelegd?

09, Sep, 2021 (08:30)

Het leggen van een laminaatvloer is niet een heel moeilijk proces. De beste optie voor u zou zijn om ondersteuning te krijgen van de meesters. Maar u kunt het ook zelf leggen naar uw wens.

Laminaatvloeren zijn zeer goed bestand tegen krassen, hitte en vocht en zijn zeer duurzaam. Het is geliefd omdat het de uitstraling van een boom geeft in het gebied waar het wordt gelegd.


Ik ben een artikel aan het voorbereiden om binnenkort uit te leggen hoe laminaat moet worden aangebracht. Ik raad aan tot het einde te lezen.

 

Gelamineerd parket, dat vanwege zijn duurzaamheid en natuurlijkheid vaak de voorkeur heeft, wordt in eenvoudige stappen gelegd. U kunt beginnen met het lezen van de stappen om uw droomlook te bereiken.

Het eerste dat u moet doen voor het proces van laminaatparketvloeren, is om het gebied waar het parket wordt gelegd schoon en glad te maken. Om het glad te maken, moet u een parket ondermatras onder het parket leggen. U moet ervoor zorgen dat de betonnen ondervloer perfect vlak is. Als u enige ruwheid voelt, kunt u deze glad maken door te schrapen. Anders kan het parket krassen en er tijdens het leggen onstabiel uitzien.


U moet het gebied dat door het laminaat wordt bedekt meten en aftrekken. U moet de vloer die u nodig heeft en de afmetingen van de parketvloeren in vierkante meters berekenen. Nadat u de nodige handelingen heeft verricht, kunt u de vloermat leggen en beginnen met het leggen van de parketvloeren. Nadat u de vloermat in de juiste maten hebt gesneden, moet u deze naast elkaar leggen en met tape vastzetten. Zodra de afwerking is voltooid, bent u klaar om het hardhout te leggen.


Na het maken van de basisvoorbereidingen kwam je bij het montagegedeelte. In dit stadium moet u beginnen met het monteren van de parketten in de voorbereide afmetingen. Monteer eerst de korte zijde tegen de muur, beginnend bij de hoek. U moet de parketten van begin tot eind blijven monteren. Nadat deze rij doorgaat tot het einde, moet je de eerste rij voltooien. Je kunt in dit proces de hele kamer voltooien. Dankzij de vloermatten voor gelamineerd parket houden ze zeer goed op de grond zonder dat er zijstrips nodig zijn.


Als u een esthetische uitstraling wilt geven, kunt u bij het maken van de 2e rij deze leggen door een opening van 15-20 cm van de muur te laten. Zoals eerder, om de plaatsing van de parketten goed uit te voeren, volstaat het om ze aan elkaar te lijmen totdat u de rij hebt voltooid.